vrijdag 1 oktober 2010

Sms'en achter het stuur; deskresearch

Het Transport Research Laboratory heeft onderzocht wat we eigenlijk allemaal wel weten; namelijk dat het helemaal niet zo veilig is om te SMS-en achter het stuur. Tijdens het onderzoek kwam naar voren dat het zelfs veiliger is om met drank op achter het stuur te zitten dan tijdens het rijden te SMS-en.

Tijdens de test bleek dat automobilisten die alcohol hadden gedronken tot aan de legale limiet 12% langzamer reageerden. Bestuurders onder de invloed van cannabis reageerden 22% langzamer. Diegenen die aan het SMS-en waren, hadden een reactietijd die maar liefst 35% langer was. Je kunt dus beter drinken en blowen voor het rijden, dan een SMSje sturen. Dat is nog gezelliger ook.

Vooral het sturen ging de SMS-ers een stuk slechter af, bestuurders die niet met hun mobiel bezig waren deden dat 91% beter. Wat het effect nog versterkt is dat het ook nog eens langer duurt om een SMSje te verzenden vanachter het stuur: zittend aan een bureau duurt het slechts 22 seconden, terwijl vanuit de auto daar 63 seconden voor nodig is.

In die minuut wordt in de stad al gauw een kilometer afgelegd, terwijl dit op de snelweg al meerdere kilometers zijn. Van 3000 ondervraagde bestuurders tussen 18 en 24 bleek de helft regelmatig SMSjes te lezen of te verzenden achter het stuur. (viamotorauthority)


Bron: http://www.autoblog.nl/archive/2008/09/19/sms-en-achter-het-stuur-is-gevaarlijker-dan-dronken-rijden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten